"Less Stress More Happiness"

Kurset består av enkle og korte yogasekvenser, som hjelper deg å mestre kroppslige plager, bli sterkere, oppnå mer ro.

Meditasjonene hjelper deg også til mer overskudd og bedre søvn. Du blir gladere, mer fokusert og får bedre helse.

Tilstedeværelse kan læres. Selvledelse er en forutsetning for gode ledere og et godt arbeidsliv. Å kontinuerlig trene hjernen til å takle det konstante presset og påvirkningen vi utsettes for, er den beste investeringen for bedriften. Stress er kostbart.

Vi ønsker mer informasjon
 

Om stress og stressplager

Mitt ønske er å hjelpe deg og dere som opplever stress eller stressplager og ønsker å gjøre noe med dette. Jeg er også her for deg som føler deg ok, og vil ha et bedre liv med mer ro, overskudd og glede. Det er fullt mulig.

Kurset jeg har laget er basert på min egen erfaring som sykepleier med helseveiledning og ansatt i næringslivet, gjennom mange år. Jeg skrev også en master i endringsledelse i 2013 om ledelse, stress og stressmestring via mindfulness.

Egne travle reisejobber i nasjonal og internasjonal business, har også gitt meg mye egenerfart jobb- og livsstress. Dette i kombinasjon med min livslange interesse for, erfaring med og utdanning innen, yoga og mindfulness, har gitt meg de gode verktøyene som kurset bygger på og som virker.

Jeg lærer deg å bli mer tilstede, oppnår bedre konsentrasjon, velge det som er rett for deg, som selvsagt gjør deg mer fornøyd. Du er den viktigste personen i ditt liv og har du ikke prioritert deg selv ennå, er det på tide nå. Da blir du en ressurs for de rundt deg og kjekkere å være sammen med også. Alle arbeidsmiljø profiterer på det.

Tredje største helseepidemien i vårt århundre er stress

Vi vet at den tredje største helseepidemien i vårt århundre er stress, (WHO 2022), at det rammer nesten alle og at vi trenger hjelp til å komme utav det.

Vi er ikke "designet" for farten, informasjonstrykket og og påvirkningen samfunnet daglig gir nervesystemet vårt.

Dette stresset, selv om vi ikke tror vi har det, er grunnen til nesten alle symptomer og sykdom vi plages av.

Bare 5 % er genetisk betinget. I Norge står muskel-skjelettplager og psykiske utfordringer for 60 % av sykemeldingsårsakene.

Er dette relevant hos oss, eller for meg, tenker du kanskje?

Noen eksempler på slike symptomer fra kropp og psyke, er nedsatt konsentrasjon, redusert hukommelse, angst og depresjon, fatigue, apetitt- og søvnforstyrrelser, rastløshet, irritabilitet, misbruk av medisiner, alkohol og andre stoffer. Noen får hudlidelser, smerter og stivhet fra muskler og skjelett, og en stor "ny" plage, er lekk tarm.

Dette kan gi andre følger som autoimmune sykdommer, diabetes, intoleranser, høy puls og blodtrykk, hodepine-migrene, redusert immunforsvar osv.

Økonomi er likevel kanskje det som snakker best til ledere. Effektiv beslutningstaking krever tilstedeværelse. Din beste hjernekapasitet kan kultiveres. Ro og fokus er en trenbar ferdighet. Vi øver. Mindfulness er et businessverktøy.

Har du/dere erfart noe av dette?

Noen av mine tidligere deltakere, sa; "jeg har mistet meg selv og min evne til å ta beslutninger. Jeg har for mange bekymringer og for liten tid. Stresset har tatt livsgleden og tiden min. Jeg har vondt steder jeg aldri har kjent noe. Det er ikke gøy lengre. Jeg ler lite."

Alt dette og mye mer er relatert til stress og grunnen til at jeg vil hjelpe folk med å komme ut av stresspåvirkningen. Det er ikke nødvendig å slå seg til ro med at livet skal være sånn, det finnes en oppskrift for bedre dager. Det kan jeg love.

Kurset gir deg teknikker og øvelser som raskt kan få deg ut av distraksjoner og stress. Tilstedeværelse gjør deg beslutningsdyktig. Selvledelse er viktig for alle, både leder og ansatt.

Slik er og fungerer kurset:

 • Målet er å lære tilstedeværelse, få mer ro i nervesystemet, energi og glede.
 • Over 33 leksjoner; video, lydfil, online, individuelt når det passer deg.
 • Korte og tilpassende yoga og meditasjonsøyeblikk  på 3-8 min, et par dager pr uke, online og tilgjengelig når det passer deg.
 • Yogalærer på jobben 1 gang pr. uke for å kjøre felles introduksjon 8 uker.
 • Instruksjonene er grundige så du lærer det du skal, ikke påfører deg mer smerte og unngår skader.
 • Intromodul til både yoga og meditasjonsdelen i den første uken i onlinekurset. Ny læring hver dag. Ellers ny modul ukentlig. 
 • Kurset er tilgjengelig i ett år, og innen da har du laget din egen "hjemmepraksis".
 • Vi møtes ukentlig de første 8 ukene, online eller fysisk, for diskusjon, læring og erfaringsutveksling, pluss at jeg gjennomgår hovedinnholdet i mitt mindfulnesskurs.
 • Vi mediterer sammen, noe som alltid er bra.

Jeg har fått gode tilbakemeldinger, at kurset er utfordrende og treffer den enkeltes nivå, uansett om man er nybegynner eller erfaren yogini.

Repetisjon er bra for oss, uansett hvor erfarne vi er. Jo mer vi repeterer og gjør meditasjon, jo mer integreres det og jo bedre styrker du din hjerne og kropp. Immunforsvaret ditt oppgraderes når stresset går ned.

Vi ønsker mer informasjon

Hvorfor "mindful yoga" i kurset?

Begrunnelsen ligger i den betydelige dokumentasjon og forskning, som beskriver helseeffektene på flere områder. Restorativ, rolig yoga reduserer stress, smerter og et "oppgiret" nervesystem bedre, enn ved rask, fitness yoga.

Noen av disse effektene er direkte motsatt av plagene jeg listet opp i begynnelsen av teksten. Det er funnet helseeffekter i flere studier som dokumenterer:

 • reduksjon kronisk smerte
 • mindre tungsinn, depresjon og angst
 • styrker kroppen og styrer vektproblematikk
 • reduserer inflammasjon, betennelser, fatigue
 • reduserer blodtrykk og puls, roer nervesystemet
 • styrker immunforsvaret og psykisk helse
 • bedrer søvn og relasjoner
 • mindre bruk/ misbruk alkohol, medisin mm

Vi bygger mer mindfulness og resiliens (motstandskraft), øker vår frihet, fred, tilfredshet og hjelper oss til å finne oss selv, vår identitet, mening og hensikt.

Når du har brukt år av livet på å bygge opp stress og helseplager og et oppjaget nervesystem, må du ikke fylle på med mer fart. Du må roe ned, redusere stresshormonene og få de ut av systemet.

Det gjøres raskest og best via pusten og ved å la kroppen få ta ting i sitt tempo. Kanskje vil da f eks hardt sittende magefett reduseres? Stivhet og smerter i kroppen blir gradvis mindre. Etter hvert orker du mer og slik bygger du deg opp til stadig bedre helse og overskudd.

Og husk: 5 minutter hjelper! Litt her og litt der. To minutter pustepause, med bevisst tilstedeværelse. Tre minutter meditasjon. Gjør det du orker og finner tid til. Etterhvert blir det mer, fordi du ser det hjelper, fordi nervesystemet ditt raskt endres når stresset reduseres. Du trenger ikke forplikte deg til en umulig timeplan. Din vilje til endring er nok. Du ingenting, men vil du, skal du se resultatene kommer.

Fornøyde kunder

Kristin Birkevold Sætre, Vår Energi

"Jeg har fått økt min bevissthet rundt stressnivå og lært teknikker for å komme ut av flight and fight modus.

Jeg har lært gode pusteteknikker som fremmer god søvn og rask gjenvinning av ro i kropp og sinn."

Christine Finsnes, Dr. Med. Finn Finsnes legekontor

"Det mest verdifulle for oss i bedriften, har vært å oppnå indre styrke, ro, en sterkere kropp og søvnkvaliteten har også blitt bedre!"

Elisabeth Samuelsen, Tannlegespesialist

"Jeg har hatt mest utbytte av yoga sekvensene, den personlige oppfølgingen av deg, og de ukentlige møtene som jeg kunne se i opptak. Jeg synes det var bra at de ulike sekvensene var kortere enn en vanlig time, det gjør at det er lettere å finne tid til å gjennomføre dem."

Hei, jeg er Grete, leder og gründer av Yellow

Min visjon er å skape en unik plattform for stressmestring til næringslivet og hjelpe deg som har stressplager, dårlig søvn, smerter, redusert kapasitet, lite overskudd og et fokus og konsentrasjon som var bedre før.

Som sykepleier, yoga-og mindfulnesslærer vet jeg det er mulig å bli bra. Et skritt om gangen. Jeg kan hjelpe deg til bedre helse, mer glede, balanse, fleksibilitet i både toppen og kroppen.

Når du finner tilbake til ro, via pust og korte mentale og fysiske treningsøkter, som ikke lengre gjør vondt i kroppen, vil stress og lavgradig betennelse, litt og litt slippe taket. Du får tilbake overskudd og livsgnist. Du slapper av og sover igjen. Det tar den tiden som trengs, det kan også gå ganske fort. Tilstedeværelse, hjernetrening og mindfulness er et valg.

Vi skal lytte til Dalai Lama som sier at hele vitsen med vår eksistens er å være lykkelige.

Vi ønsker mer informasjon!

«Less Stress More Happiness»

er kurset for deg som vil ta kontroll på stresset, få overskudd og gleden tilbake i livet ditt.

Yoga er meditasjon

i bevegelse og betyr union.

Det er union av kropp og sjel, av pust og bevegelse, du blir tilstede, oppmerksom og kan slippe stresset. Yoga er spirituelt, egenutvikling og egenomsorg, som gir deg bedre likevekt, balanse og ro.

Yoga er i stadig utvikling. Vi elsker kombinasjonen av mindfulness, bevegelse og pust. Viktige pilarer i god helse og trening, som vi kan utføre resten av livet.

Mindfulness meditasjon

hjelper oss til tilstedeværelse, ro, oppmerksomhet i øyeblikket og å raskt komme ut av stress situasjonen. Mindfulness betyr å huske. Det vi glemte. Tilstedeværelse er det vi må lære oss igjen, fordi fokuset vårt forsvant i jaget og stresset, multi-tasking» og oppfattelsen av at alt var like viktig og det gjaldt å få med seg fragmenter av det hele. Nei!

Mengden informasjon vi bombarderes med er flere millioner bits per sekund. Å velge vekk er det viktige. Å ta pause ved overveldelse er det riktige. Dette kan du lære deg.

Stress

er egentlig ikke noe å ta på vei for. Det er bare ditt ypperlige nervesystem som hjelper deg med å overleve. Det kan du være fornøyd med. Den dagen du virkelig trenger å løpe fra en fare er du klar.

Men alle de andre dagene, skal du glede deg over livet. Derfor bruker jeg mesteparten av dette kurset til å lære deg å slå av stressresposen fight/flight» og slå på hvilenervesystemet, det parasympatiske rest/digest til ro og fred.

Dette får du i kurset:

Intromodul til både yoga og meditasjonsdelen i den første uken. Ny læring hver dag. Ellers ny modul ukentlig.

Mitt høyeste ønsker er å hjelpe deg ut av en opplevelse av stress og lite overskudd, å mestre bedre de utfordringene du har fått og få en kjekkere og gladere hverdag.

Kurset har jeg utviklet over lang tid og emnene her inne har alltid vært min største interesse, "pasjon" og hjertebarn. Selv har jeg også erfart å stå i livsstress, som ga manglende evne til å takle jobbhverdagen og vet hvor krevende det kan være.

Du får relativt små doser læring, for jeg ønsker ikke at du skal få mer belastning enn du allerede har, men noe må vi gjøre for å komme et nytt sted. Litt hver dag, er bedre enn skippertak. Er kroppen stiv og vond pga stressplager, er det ikke sikkert det er dumt å øve enkel yoga?

Alt er pedagogisk forklart, så du ikke skader deg med disse øvelsene. Yoga skal ikke gjøre vondt, men vi kan tåle litt gangsperr.

Vil du ha en 5 til 15 minutters morgentrim?

Har du ikke gjort noe yoga og vil ha en god 5-minutters morgentrim? Da skal du lære deg de 5 tibetanske ritene. Alle kan klare de og da får du fem funksjonelle øvelser du kan utføre daglig resten av livet. Du legger på eller tar av antall repetisjoner, etter tid og lyst. 21 er maks antall.

Er du frustrert over manglende overskudd, evne til fokus og distraksjoner, er du i godt selskap! Vi er mange som har kjent på dette og det er bekreftet at vi lever i et sosialt eksperiment. Aldri har så stort informasjonstrykk krevd vår oppmerksomhet. Mange har blitt utmattet, stresset, syke og utbrent. NÅ er det vanskelig å huske hvordan det var før?

Den gode nyheten er at dette kan vi gjøre noe med. Vi er natur og har godt av natur og selv om ingen verktøy er bedre enn meditasjon for et plaget sinn, er det kanskje å tøye din tålmodighet? Derfor er en tur ut, i en park eller på en strand, en liten skog, en rask topp, eller bare rusle i en hage og kjenne på pusten. Hvor er den? Er det lenge siden du tok deg tid til slikt?

Vi er ikke designet for raske skift og multitasking. Hjernen blir ufunksjonell. Når vi forstår hvorfor vi er stresset og hvordan vi kan komme ut av det, er vi langt på vei til en løsning. Med små triks og tips og ikke minst PUSTEN, vil du få en annen tilnærming. Skuldrene skal komme ned, hodepinen kan forsvinne, du kan sove godt igjen.

De første åtte ukene møtes vi inne i kurs-"community" en time ukentlig. Og i fortsettelsen holder vi kontakt og oppfølging, slik vi blir enige om.

Det er enkelt å lære seg å meditere, men det er vanskelig å fortsette. Derfor samles vi. I fellesskapet kan dere legge inn erfaringer, kommentarer og diskusjoner. Jeg svarer på spørsmål der inne daglig i ukedager.

Yogamoduler:

Yogamodul 1
Pust og basisøvelser

Grundig innføring av basisøvelser; asanas, som de heter på sanskrit, yogaspråket.

Asana betyr sete, men refererer den posisjonen du har, stående, sittende eller liggende.

Yogamodul 2
Ro, hvile, balanse

Slipp stresset. Du holder fokus på pusten og å gi slipp i hode og kropp.

Jevn og rolig pust aktiverer Nervus Vagus som gir avslapping, ro og har gunstig effekt på hjerte, lunger og fordøyelse. 

Yogamodul 3
Raskt, lett og gøy!

Fokus på ryggrad og hele kroppen. Ro og slippe stresset i kroppen og toppen.

Vi begynner med åtte lange, dype åndedrag og så er vi i gang. Bli med!

Yogamodul 4
Yinyoga for hvile

Fokus er hofter, bein og nedre rygg. Dette er yinyoga som gir deg helse, styrke og oppbygging av nervesystemet, særlig til hode og sinn, men også til kroppen.

Nyt økten og å være i det seine, "Kapha dosha", vær tilstede i det du gjør. Dersom dette trigger din utålmodighet, har du ekstra behov for det.

Yogamodul 5
Flyt for kraft og balanse

I Yoga Sutras 2.16 sier Patanjali "Heyam Dukham Anagatam"; "The pains; emotional, psychological and physical, which are yet to come can be and are to be avoided". Yoga lover mye og det er holdbart, men ferskvare. Din yoga, på ditt nivå, med din innsats, vil gi resultater og effekt for hode og kropp.

Yogamodul 6
Restorativ gir hvile

En Lykkepille? Dette blir kanskje din favorittsekvens? Etterhvert kan du gjør denne med øynene lukket, noe som gir veldig god restitusjon, samtidig som du utfordrer kroppen nok til at det er yogaarbeid. Du bygger helse, energi og trivsel. Du blir glad av å gjøre yoga på denne måten. Passelig krevende og yoga som lærer deg tilstedeværelse.

Meditasjonsbibliotek:

Meditasjonsmodul 1
Kom i gang

Dag 1 - Lett og fristende.
Dag 2 - Pusteankeret.
Dag 3 - Orkanens øye.
Dag 4 - Fjellet.
Dag 5 - "Har ikke tid"!
Dag 6 - Stopp - Observer - Aksepter - La gå.
Dag 7 - Oppmerksomt tilstede!

Meditasjonsmodul 2
Pustemeditasjoner

Noen nyttige pustemeditasjoner, du kan starte dagen med.

Her ligger også en lang kroppsskanning, når du trenger å roe deg ned.  

Meditasjonsmodul 3
Ved stress og angst

Vi inviterer inn ro og letthet.

Hvordan kan vi raskt komme ut av det som plager oss, vi er redde for, engster for?

Kan vi invitere inn ro? Og letthet?

Meditasjonsmodul 4
For kveld og natt

Meditasjon når du vil sove.

Litt kjedelig og det er poenget. Aksepter det, kjed deg og sov.

Bonusmoduler og nyttige tekster for god helse, søvn og hvile:

Bonusmoduler

 • Her er litt diverse for deg som er rastløs, vil ha noe annet.
 • Fullstendig avslapning.
 • Energimedisin -  ved vond nakke, skuldre, rygg; tar noen få minutter!
 • De 5 tibetanske ritene, din ungdomskilde.
 • Får du ikke sove? -Soveyoga.

Nyttige tekster for god helse, søvn og hvile

 • Om våre 3 "Doshas", søvn og hvile.
 • Gode råd fra Dr Deepak Chopra - en nyttig meditasjon til ca 5 min morgen og/eller kveld. Lærer deg denne meditasjonen, har du alltid et verktøy. Og siden vi er i konstant endring, blir den ny hver dag.

Fornøyde kunder

Christine Finsnes, Dr. Med. Finn Finsnes legekontor

"Vi er påskrudd på jobb hver dag og yoga kurset har vært en faktor for å bedre samhold og ha det gøy sammen.

Vi er veldig fornøyd med kurset, en engasjerende og motiverende kursleder som tydelig vet hva hun gjør og som motiverer med sin kunnskap og smittende gode humør.

Programmet passer for alle uavhengig av forkunnskap og hvor god form man er i. Å lære grunnleggende prinsipper innen yoga og mindfullness har vært life-changing og vi håper at det er noe alle i bedriften ønsker å fortsette med."

Kjersti Willumsen, Neptun Energi

"Du er superflink Grete, du har egenskaper og kunnskap som jeg bare kan drømme om.

Du inspirer og får meg til å tenke annerledes. Å huske å puste, gjøre en ting om gangen yogaøvelser som jeg gjør på jobb osv har gjort meg mer effektiv uten å stresse så mye.

Selvfølgelig går jeg inn i stresset noen ganger, men når det går opp for meg så tenker jeg på "triksene" dine ❤"

Høres dette nyttig eller interessant ut?

Send meg en e-post på [email protected] for spørsmål om kurset, ønske om møte, eller fyll ut skjema under og jeg sender deg mer informasjon om kurset.

Ofte stilte spørsmål