«Min visjon er å skape en unik plattform for stressmestring i næringslivet.»

Grete Hjorth Berge, grunder og daglig leder, Yellow

«Min visjon er å skape en unik plattform for stressmestring i næringslivet.»

Grete Hjorth Berge, grunder og daglig leder, Yellow

Visjonen startet for over 10 år siden

Jeg fikk studiepermisjon og tok min masterutdanning i Endringsledelse ved UIS (Universitetet I Stavanger). Masteroppgaven ble dedikert til tema ledelse, stress og mindfulness. «Kan gamle livskunster avhjelpe det moderne jobbstresset? – er mindfulness det nye serumet?».

Parallelt med utdanningen, tok jeg også et kurs i mindfulness hos Dr. Andries Kroese og luftet mine fremtidsplaner med han. «Så flott at du vil bringe stressmestring og mindfulness til organisasjoner og bedrifter, det trengs», sa han. For 10 år siden. Ting tar tid, men NÅ skjer det.

Kunnskap og anerkjennelse

av og om vårt nervesystems viktighet for helsen, har eksplodert, de siste 10 årene. Så på en måte jobbet tiden for meg og mitt prosjekt. Nå vet vi at det er smart å lære seg meditasjon og teknikker som støtter ro, balanse og likevekt og tar oss ut av stress og et oppjaget liv.

Da masteroppgaven skulle påbegynnes og for å få teoritilfang, tok jeg også et annet 8-ukers mindfulnesskurs hos to andre leger. Dette var rettet spesifikt mot stressopplevelsen og ble designet av Dr Jon Kabat-Zinn i 1979: «Mindfulness Based Stress Reduction". Slik startet min vei til mindfulnesslærer.

På denne tiden var jeg fremdeles ansatt i Laerdal Medical i en internasjonal stilling, salg og markedsføring. Jeg hadde sett mye stress i organisasjonen og hjulpet mange med stressmestring i årene som offshoresykepleier og konsulent i amerikansk, farmasøytisk industri. Og jeg fikk selv erfare stress, med alvorlig sykdom i nær familie. 

Min interesse og «passion» for yoga og meditasjon, som jeg hadde hatt helt fra videregående skole, ble livsviktig for meg. Jeg sto i et karriereskifte og veivalg, og trengte selv å gjøre en jobbendring.

Endringledelse var veien videre. Stressproblematikk var sterkt økende i samfunnet og jeg hadde erfaring og helsefaglig, samt Østens treningsbakgrunn, men jeg var ikke lærer i yoga og meditasjon.

Onlinekurs-konseptet ble en suksess

De 10 siste årene har jeg sertifisert meg til  mindfulnessinstruktør, deretter MediYoga (medisinsk yoga) og tilslutt klassisk yoga.

Det har vært en personlig berikelse og nå føler jeg at jeg behersker de verktøyene som er nødvendig for å hjelpe og veilede personer med stress-sykdom, overveldelse, kroppslig og mental utmattelse, betennelsestilstander mm, til balanse, ro og et gladere og friere liv.

Konseptet bygger på elementene meditasjon, bevegelse og pust. De tre komponentene for god mental og fysisk helse og mestring.

Det handler ikke om et nytt motivasjonskonsept, men endring av hjernen, og kroppen, mot større robusthet.

Yellow som tilbyder av et onlinekonsept, så dagens lys i privatmarkedet, høsten-21. Det ble suksess med gode evalueringer.

Det er givende å få lov å hjelpe personer med stressplager, som har stor nytte av både min egenerfaring og min kompetanse som sykepleier og som ansatt i næringslivet og ikke minst fra instruktørutdanningene i mindfulness og yoga.

Den siste eksamensoppgaven i yoga skrev jeg om min personlige erfaring, stresspåvirket nervesystem og pulssykdom. Jeg komponerte programmet for fysisk og mental stressreduksjon, slik det hadde hjulpet meg.

"Yogah città vriitti nirodhah". Yoga stilner tankestresset i bevisstheten.

Yellow tilbyr kurs for næringslivet


Kurstilbudet er oppgradert og overført til en proff kursplattform og tilbudet er spesialtilpasset ansatte kunnskapsmedarbeidere med stort arbeidspress og som ønsker å lære endring og bli mer motstandsdyktige mot stress.

Stressfrie medarbeidere er veldig oppnåelig, når man gjør de rette grepene.

Stress påvirker hele organismen og symptomene kan gi plager og smerter, søvnvansker, følelsen av konstant trøtthet, hodepine, konsentrasjonssvikt, angst, depresjon, hyppige svingninger i humør, bekymringer og tankekjør og i hvertfall ikke glede. Samarbeidet blir ikke optimalt.

Men når du takler utfordringene du står i og lærer deg å sortere krav og plikter, vil stresset bli positivt og smerter og plager gradvis forsvinne. Overskudd, oversikt, kreativ løsningsevne kommer tilbake. Alle blir kjekkere å være sammen med da, både privat og på jobb, fordi du er mer positiv, har empati.

Er dette aktuelt for deg, dine kolleger og din arbeidsplass?

Les mer om kurset

Yellows sertifikater og diplomer i Mindfulness og yoga

  • 200 H Teacher Training Course level 2 in Yoga-sequencing, yogic philosophy, anatomy and physiology 2020
  • Yogalærerutdanning Satya Yogaskole - 2 år
  • MediYoga Instruktør - Godkjent internasjonal MediYogainstruktør 2017
  • Kurs i Mindfulness 2 - Økt tilstedeværelse gjennom oppmerksomhetstrening 2015
  • Instruktørutdannelse i Mindfulness ved Ivar Vehler - 1 år 2014 
  • MBSR kurs 8 uker 2013