Tre typer hvile er nødvendig for deg

Oct 01, 2023

Fysisk hvile er den viktigste. Er du utslitt, lær deg å hvile, så kroppen kan komme seg og fornyes.

Mental hvile er nødvendig etter mye bekymring, nervøsitet eller overtenkning. Å bevisst ta grep for å roe ned, særlig etter konstant fysisk og mentalt stress, kan hjelpe deg å få den mentale pausen/ hvilen du så sårt trenger.

Andre måter er å tilbringe tid i natur, sterkt anbefalt og undervurdert, holde deg vekke fra alle skjermer, lese en inspirerende bok, eller rett og slett bare ligge på sofaen. (Husk leveren jobber mer effektivt med å avgifte kroppen, når du ligger ned og hviler en liten stund. Ta gjerne 5 minutt, og legg bena høyt eller opp langs veggen). Vi er altfor oppjaget og er slett ikke «uproduktive» om vi tar en nødvendig hvilestund. Tvert i mot, vi blir smartere!

Emosjonell hvile er kritisk etter traume, sorg, tap av håp eller en periode på høygir. Å bruke tid med de nærmeste, venner eller familie, eller kjæledyr, kan gi næring til sjelen. Mennesker krever og trenger kontakt. (Dyr forstår dette intuitivt, særlig hunder. Hundehold er derfor assosiert med lavt blodtrykk). Å ta en pause fra jobb og aktiviteter og bare være, kan gi det som trengs for deg til å fornyes og komme tilbake til ditt energinivå. (Fra «human doing» å gjøre, tilbake til «human being» å være).

Disse forskjellige typer av hvile kan oppnås på forskjellig vis; som søvn, meditasjon, ferie, med pranayamas eller pusteøvelser, bad, osv.

Å lære seg å finne sin egen mentale, fysiske og emosjonelle hvile, er nøkkelen til god helse. Derfor er det viktig at du setter dine helsemål og bruker verktøy som hjelper deg å gjøre de nødvendige justeringer. Slik kan du komme deg ut av stresset og leve Ditt Gode Liv!

Spør meg gjerne om du er interessert i mer rundt dette emnet. Vi ses inni kurset;)

Vil du lese min gratis e-bok for søvnvansker, sjekk her https://yellowmind.mykajabi.com/sovn


Kilder:

Boken ”Brain” av Jill Bolte
Deepak Chopra nettside
Grete Hjorth Berge Yogaeksamensoppgave ”Yogah Citta Vrtti Nirodhah”